2021-03-27 07:55:34• hírek • Agerpres

Vasárnaptól érvényesek az új óvintézkedések

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) legújabb, a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedései vasárnaptól lépnek érvénybe - írta Florin Cîţu miniszterelnök pénteken a Facebookra.

Cîţu közölte, az új intézkedések pénteken jelennek meg a Hivatalos Közlönyben, de mivel kevés idő áll a cégek rendelkezésére alkalmazkodni az új szabályokhoz, abban egyeztek meg Raed Arafat belügyi államtitkárral, hogy az óvintézkedések március 28-ától lesznek érvényesek.


Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a kormány csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón jelentette be a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb korlátozó intézkedéseket.


Az egyik intézkedés értelmében azokon a településeken, amelyeken az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 4-et, pénteken, szombaton és vasárnap a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe, az üzletek pedig 18 óráig tarthatnak nyitva. A szigorításon akkor enyhítenek, ha a fertőzöttségi ráta 3,5 ezrelék alá csökken.


Amennyiben egy településen 7,5 ezrelék fölé nő a fertőzöttségi arány, hétköznapokon is 20 órától érvényes a lakhelyelhagyási tilalom és az üzletek korai zárása. Ez esetben akkor enyhítenek a korlátozáson, ha 7 ezrelék alá csökken a ráta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: